Rauha on muutakin kuin naisen nimi

Rauha on väkevä sana, jonka merkitys ihmisille on ollut sanoinkuvaamaton sotien jälkeen. On vaikea edes kuvitella tunnetta, kun ymmärrät ettei tarvitse enää pelätä ilmahyökkäyksiä, tykinlaukauksia ja tulitaisteluja. On myös erittäin surullista miettiä, että monissa maissa nuoret ihmiset eivät edes tiedä, mitä kyseinen sana tai termi tarkoittaa tässä yhteydessä. Ainoa rauha, mitä monissa maissa koetaan, on kuoleman järjestämä ikuinen olotila. Voimme todeta, että rauha on muutakin kuin naisen nimi.

Ymmärtääksemme rauhan merkityksen meidän täytyy kokea ensin sen vastakohtia. Meidän täytyy kenties järjestää arkemme niin hektiseksi, ettemme enää osaa päästää irti siitä. Rauha on silloin synonyymi tehottomuudelle, joutenololle ja laiskuudelle. Silloin se myös on vain naisen vanha, perinteikäs nimi. Rauhasta puhutaan myös paljon uskontojen ja niiden eri tyylisuuntien yhteydessä. Tällöin kysymys on enemmänkin sielun- ja mielenrauhasta, joka mahdollistaa meille henkisen tasapainon ja varmuuden siitä, että etenemme ja elämme itsellemme oikealla ja sopivalla tavalla.

On vaikea, lähes mahdoton miettiä maailmaa, jossa vallitsisi täydellinen rauha. Sellaista ei ole koskaan ollut olemassakaan meidän aikanamme. Pienillä teoilla ja asioilla voimme saada kuitenkin maailmaan hitusen enemmän rauhaa, joka taas neutralisoi negatiivisuutta, huonovointisuutta ja vihamielisyyttä. Mainitsen yhtenä konkreettisena esimerkkinä kehorauhan, joka toteutuessaan vähentäisi ihmisten henkistä taakkaa, lisäisi hyväksyntää ja positiivista suhtautumista itseensä ja toisiin ihmisiin.

Allekirjoittanut ja rauhanlähettiläs numero 3808.

Rauhan jäljillä

Rauhan etsiminen on alkanut nostaa päätään, ihmisten ymmärtäessä ettei hektinen ja kuluttava elämäntyyli voi jatkua loputtomiin. Mitä vanhemmaksi tulemme, sen enemmän tarvitsemme polttoaineen sekaan myös palan rauhaa, niinkuin laulu- ja soitinyhtye Klamydia sen hauskasti meille julistaa. Kesämökkien ja veneiden hinnat ovat tällä hetkellä pilvissä, koska rauha ja sen arvostus ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Nämä kaksi edellä mainittua elementtiä ovatkin loistavia synonyymejä rauhalle. Myös vallitseva maailmantilanne on edesauttanut sitä, että olemme joutuneet pysähtymään, rauhoittumaan ja siirtämään keskittymisemme pienempään elinympäristöön, pienemmälle pinta-alalle, mutta suurempiin ja tärkeämpiin asioihin kuin kenties koskaan aiemmin.

Rauha on tällä hetkellä kovassa kurssissa. Jos se olisi osakkeita, sen hinta olisi todennäköisesti melko korkealla. Ymmärrämme, että ilman rauhaa ei ole täyttä elämää. On vain ohikiitäviä hetkiä, asioita joista emme ehdi tai osaa nauttia, sekä stressiä, huolta ja epävarmuutta erilaisista asioista, joista kaikkein turhimpia ovat ulkonäköön tai kehoon liittyvät huolet. Tässä korostan jälleen kehorauhaa.

Jos ja kun olemme tulkinneet aarrekarttaamme oikein, olemme löytäneet ainakin palasen rauhaa. Silloin voimme viimeistään todeta, että rauha on muutakin kuin naisen nimi.

Leave A Comment

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggaajaa tykkää tästä: