Koska sinä olet saanut viimeksi?

Käsi ylös te, jotka luulitte kirjoituksen liittyvän seksiin tai muuhun haureuteen? Jaha… arvasinhan. Siellä Matti Oulunsalosta oli heti kieli pitkällä painamassa linkkiä. Hetkinen, myös Riitta Perniöstä osoitti aktivoitumisen merkkejä! Eihän naiset innostu seksistä, eihän? Leikki sikseen. Otsikko sinänsä ei ole kaikessa kaksimielisyydessäänkään lainkaan harhaanjohtava. Onhan seksi myös parhaita ja alkukantaisimpia keinoja pyytää ja saada anteeksi. Kirjoitan kuitenkin tänään vahvasti saamisesta. Koska sinä olet saanut viimeksi?

Koska sinä olet saanut viimeksi… anteeksi? Se on tunne, joka kepeydellään ja kokonaisvaltaisuudellaan pureutuu päähämme kuin tuhat volttia, kun otamme sen vilpittömästi ja nöyrin mielin vastaan. Anteeksipyytäminen on monille meistä jo homma sinänsä, joka aiheuttaa ristiriitaisia, jopa epämiellyttäviä tunteita. Anteeksi-sanan vilpitön henkäisy vaatii useampaa lihasta, mutta vielä enemmän henkistä kanttia. Se vaatii nöyryyttä ja ymmärrystä, että on tehnyt jotain väärää.

Anteeksianto on myös elämäntapamuutos. Muutos ja päätös jatkaa matkaa vailla ylimääräistä painolastia, tuskaa ja menneisyyden kummajaisia.

”Saat anteeksi” on pieni lausahdus, joka aiheuttaa kehossamme erilaisia reaktioita. Helpotusta, vapautumista, armon hetkellistä ylivaltaa, sekä myös liikutusta. Saamme anteeksi tekomme tai sanamme, jotka ovat aiheuttaneet toiselle ihmiselle pahaa mieltä, harmia tai surua. Hartiamme putoavat rentoina aavistuksen alaspäin, syyllisyys puristaa meitä kurkusta viimeistä kertaa, ennen kuin haihtuu kirkaisten ja pettyneenä atomeiksi ilmattarien sekaan. Se ei pidä meitä enää otteessaan.

Anteeksi, koska sinä olet saanut viimeksi?

Ihminen, joka ei osaa antaa anteeksi, on usein mieleltään raskas, surullinen ja katkera. Tehdyt teot ja sanotut sanat painavat matkalaukussa huomattavan paljon, mutta niitä kannetaan silti mukana, että joku huomaisi taakan raskauden, tuntisi ehkä sääliä ja näkisi uhriutumisen merkit. Silloin on hyvä miettiä, miksei asioita voi antaa vain anteeksi? Mitä siinä voi hävitä?

Anteeksianto voi olla kuin laihdutuskuuri tai elämäntaparemontti. Silloin kehosta karsitaan turhia asioita pois, kevennetään painolastia ja pyritään voimaan paremmin. Ihminen ei tarvitse vihaa, katkeruutta eikä pahaa oloa mihinkään. Asiat, joita on tapahtunut menneisyydessä, ei voi enää saada tekemättömäksi.

On siis aika ratkaista, haluaako ne pitää muistoina matkasta, vai voiko ne heittää mereen kokemuksina, joilla oli aikansa ja paikkansa, mutta niiden säilyttämisessä ei ole aineksia edes satunnaiseen nostalgiatrippiin.

Pixabay

Myös se toinen, kuka on saavana osapuolena, voittaa tilanteessa isosti. Hän voi vihdoin keventää taakkaansa ja syyllisyyttään siitä, että on tekemisillään tai sanomisillaan tehnyt toisen ihmisen elämästä hankalampaa kuin sen tarvitsisi olla.

Kun ihminen antaa toiselle anteeksi, voi nähdä kahden tuskasta ja ahdistuksesta mustuneen mielen kirkastuvan juomakelpoiseksi, eheyttävän ja parantavan veden tunnusmerkit täyttäväksi eliksiiriksi. Näin juhlavasti ja massiivisesti kuvaten.

Anteeksiantoa ja pyytämistä ei kannata pihdata

Kuin hyvää seksiä konsanaan, mitä alussa jo hieman lähenneltiin, tulee anteeksiantoakin harrastaa ja jakaa ympärilleen pyyteettä. Anteeksianto vapauttaa samantyyppistä alkuvoimaa, energiaa ja endorfiineja, joilla päivästä ja koko elämästä tulee ainakin hetkeksi paljon parempi paikka elää ja hengittää. Se, että ihmiselle annetaan mahdollisuus keventyä synneistään ja pahoista teoistaan, on aina jalo teko.

Loputtomiin sekään ei kanna, jos vastapuoli ei osaa arvostaa sen voimaa. Sekään ei ole kuitenkaan antajan vastuulla. Antaja on itsekin myös saamapuolella, joka ilmenee kepeytenä, raikkautena ja elinvoimana, aivan kuten elämäntapamuutoksessa onnistuneet ihmiset onnellisena ilmentävät. Jotain on poissa, kenties pysyvästi.

Anteeksianto on todellakin myös elämäntapamuutos. Muutos ja päätös jatkaa matkaa vailla ylimääräistä painolastia, tuskaa ja menneisyyden kummajaisia.

2 thoughts on “Koska sinä olet saanut viimeksi?

  1. Nadine Golubenko

    Anteeksiantaminen ja pyytäminen on asiat, joita kaipaamme elämäämme huomattavasti suurempana annoksena. Kiitos kirjoituksestasi!

  2. Nadine

    Anteeksiantaminen ja pyytäminen on asiat, joita kaipaamme elämäämme huomattavasti suurempana annoksena. Kiitos kirjoituksestasi!

Leave A Comment

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggaajaa tykkää tästä: